Kongresszusért éhségsztrájkol két kisgazda

MTI
2005.07.30. 17:13

Augusztus 20-ig tartó éhségsztrájk kezdődött szombat délután Budapesten, az Országház előtti pázsiton a Független Kisgazdapárt XVIII. kerületi szervezetének kezdeményezésére, nem messze a hónapok óta demonstráló Baumag-károsultak sátraitól.

Engelmann József, a szervezet kerületi elnöke újságíróknak elmondta: akciójukkal a kisgazda alapszervezetek figyelmét akarják felhívni arra, hogy augusztus 27-én tartsanak országos kongresszust a XVIII. kerületi szervezet székházában. Három hete a táblabíróság - a Fővárosi Bíróság döntésével szemben - elutasította Hegedűs Péter pártelnöki bejegyzését, aki álláspontja szerint tisztességesen, a pártalkotmánynak megfelelően csinálta végig a választási eljárást.

Engelmann József véleménye szerint ezzel szemben Kovács István József jelenlegi hivatalos pártelnököt, egy "kamu nagyválasztmányi ülésen" választották meg Szolnokon, és a táblabíróság hibát követett el, amikor a pártalkotmányban foglaltak ellenére bejegyezte őt.

A kerületi elnök elmondta, hogy társával, Tóth Gáborral annyit lesznek a Parlament előtt, amennyit bírnak, csak vizet vesznek magukhoz. Azért augusztus 20-ig kérték az engedélyt, mert nem akarják megzavarni a nemzeti ünnepet és nem várnak több csatlakozót sem, mivel nem akarnak "anarchikus dolgokba" belemenni.