Olivér
5 °C
8 °C

Varga Tamás ügyvédje a büntetés csökkentésére számít

MTI
2005.08.01. 12:51
Hollandiából hozák haza
Varga Tamást csütörtökön este hozták Budapestre Amszterdamból, pénteken a Fővárosi Bíróság elrendelte előzetes letartóztatását, amely ellen vádlott és védője fellebbeztek, a döntést a Fővárosi Ítélőtábla hozza majd meg.

Varga Tamást, a több éve szökésben lévő vállalkozót, a Fidesz egykori gazdasági tanácsadóját, korábban gazdasági bűncselekmények miatt ítélték el Magyarországon. A Fővárosi Bíróság előtt jelenleg is folyik eljárás Varga Tamás ellen többrendbeli jelentős tárgyi súlyú bűncselekmény miatt, mivel azonban a vádlott több éven keresztül szökésben volt, az ügy tárgyalása még el sem kezdődött.

Varga Tamás ügyvédje még ezen a héten beadja a perújítási kérelmet a Buda-környéki Bíróságra és a Dunaújvárosi Városi Bíróságra, s várakozásai szerint a nyári ítélkezési szünet után, akár már ősszel újratárgyalhatják a két ügyet.

Zamecsnik Péter a közszolgálati televízió Nap-kelte című műsorában felidézte, három ügyben kérték ügyfele kiadását a magyar hatóságok a hollandoktól, ebből kettőben jogerős szabadságvesztésre ítélték a vállalkozót. "Nos, miután mindkét ügyben azt lehetett megállapítani, hogy Varga Tamás elítélése a távollétében történt, ezért az alkotmányos garanciáknak megfelelően - amelyeket a büntetőeljárási törvény is tartalmaz - meg kell ismételni, perújítani kell ezeket az eljárásokat" - mondta az ügyvéd.

Az ügyvéd arra számít, hogy jelentős mértékben csökkentik Varga Tamás büntetését.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?