Aliz
6 °C
14 °C

Mádl Ferenc búcsúlátogatása a honvédségnél

MTI
2005.08.01. 14:14

Búcsúlátogatást tett hétfőn a Magyar Honvédségnél a leköszönő köztársasági elnök; Mádl Ferencet katonai tiszteletadás mellett fogadták az összhaderőnemi parancsnokságon Budapesten, ahol a honvédség és a minisztérium vezetőivel találkozott. Mádl Ferenc, aki egyben a Magyar Honvédség főparancsnoka is, beszédében hangsúlyozta: a Magyar Honvédség "olyan közösség, amely a haza sorsával nagyon közvetlenül össze van kötve".

Mint mondta, a katona a hazát "ha kell szolgálattal, ha kell fegyverrel és ha kell az életével is védi. Ez egy olyan sajátos terület minden más testülethez képest, amely miatt én mindig úgy éreztem, (...) ez az a közösség, amellyel a legjobban azonosulni tudok". Mádl Ferenc elmondta: már gyerekkorában csodálta a katonákat, akikkel köztársasági elnökként is mindig szívesen találkozott. Hangoztatta: a katonák "a nemzet fennmaradásának (...) különlegesen fontos őrei és értékei". Kiemelte, hogy a honvédség komoly nemzetközi elismeréseket vívott ki külföldi szerepvállalásai során.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?