Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Először működött minden paksi sziréna

MTI
2005.08.01. 15:34
Először működött minden sziréna a Paksi Atomerőmű 30 kilométeres körzetében a kiépített riasztóhálózat szokásos hónap eleji próbáján, közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője hétfőn az MTI-vel. Szentes György hozzátette, hétfőn kora délután valamennyi jelzőberendezés kifogástalanul működött.

A hajdani világháborús szirénákból álló, később korszerű berendezésekkel lecserélt rendszert az atomerőművel egy időben építették ki, de a rendszerváltásig, mondván, esetleg pánikot váltana ki, nem engedélyezték kipróbálását.

Szentes György elmondta, hogy másfél évtized óta, a tőlünk délre folyó harci események idejét kivéve, havonta kipróbálták a 77 Bács-Kiskun, Fejér, és Tolna megyei településen lévő szirénákat. Félévenként, márciusban és szeptemberben éles, a közbeeső hónapokban rövidebb és csendesebb, szaknyelven morgatópróbát tartanak. Ilyenkor mindig jelentkezett néhány helyen hiba, de most az augusztus 1-ejei ellenőrzéskor mind a 227 jelzőberendezés kifogástalanul működött.