Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Fidesz a nemzetközi nyilvánossághoz fordulna rádió-ügyben

MTI
2005.08.05. 09:03
A nemzetközi nyilvánossághoz fordulna a Fidesz a sajtószabadság megsértése miatt, ha a kormány valóban csak akkor adná oda a Magyar Rádiónak szánt támogatást, amennyiben a számára megfelelő elnök kerülne a közszolgálati médium élére.

Rogán Antal, a Fidesz kampányfőnöke pénteken a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában elmondta: megdöbbentette a kuratórium elnökének kijelentése, amely szerint, ha nem a kormánynak megfelelő ember tölti be az elnöki tisztséget, akkor a kabinet nem fog pénzt adni a rádiónak.

Hozzátette: reméli, hogy ezzel a szocialisták és a kormány nem ért egyet. "Mert, ha ebből valóban kormányzati gyakorlat lesz, akkor nincsen más választása a Fidesznek, hogy nemzetközi nyilvánossághoz forduljunk, és azt mondjuk, hogy ez a sajtószabadságnak a durva és nagyon erős megsértése" - szögezte le.

Mint mondta, a kormánynak azt kellene közölnie az MSZP-s kuratóriumi elnökkel, hogy a pénzt a Magyar Rádió működésére adta, nem pedig arra, hogy munkahelyi vitákat rendezzenek a segítségével. Hangsúlyozta: a médiatörvény kudarca, hogy nem tudnak megállapodni az új elnök személyéről. A jogszabályon változtatni kell, hiszen sokszor abnormális működést eredményez - mutatott rá.