Olivér
4 °C
8 °C

A felvételi rendszer ellen tüntettek

MTI
2005.08.05. 13:26
Az idei érettségi és felvételi rendszer alkalmazása miatt kialakult helyzet ellen az Oktatási Minisztérium előtt tartott tüntetésen mintegy ötvenen vettek részt; a felolvasott petícióban azt kérik, hogy a szakminiszter vonja le a megfelelő következtetéseket.

A demonstrációt szervező Csákváriné Veréb Valéria egri középiskolai tanárnő újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta, kifogásolják, hogy a most, illetve a korábban érettségizők nem kerültek azonos elbírálás alá, "a régi érettségizők a szintemelő érettségi pluszpontjaival előnyösebb helyzetbe kerültek". A résztvevők hangsúlyozták, hogy nem politikai demonstrációról van szó, Csákváriné Veréb Valéria azt mondta: "nem csak jobboldali, hanem baloldali és mindenhol lévő szülők gyerekeivel esett meg ez a méltánytalanság".

Arató Gergely, a tárca politikai államtitkára rögtönzött sajtótájékoztatón azt mondta, "nem tudjuk eldönteni, hogy egy politikai tüntetésről van szó, amelyet a polgári körök szerveznek a Lelkiismeret ,88 csoport támogatásával, vagy valódi aggodalomról, valódi kérdésekről". Hozzátette, ha ez utóbbiról van szó, akkor ennek nem az utcai tüntetés a módszere, mert az politikai eszköz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?