A felvételi rendszer ellen tüntettek

MTI
2005.08.05. 13:26
Az idei érettségi és felvételi rendszer alkalmazása miatt kialakult helyzet ellen az Oktatási Minisztérium előtt tartott tüntetésen mintegy ötvenen vettek részt; a felolvasott petícióban azt kérik, hogy a szakminiszter vonja le a megfelelő következtetéseket.

A demonstrációt szervező Csákváriné Veréb Valéria egri középiskolai tanárnő újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta, kifogásolják, hogy a most, illetve a korábban érettségizők nem kerültek azonos elbírálás alá, "a régi érettségizők a szintemelő érettségi pluszpontjaival előnyösebb helyzetbe kerültek". A résztvevők hangsúlyozták, hogy nem politikai demonstrációról van szó, Csákváriné Veréb Valéria azt mondta: "nem csak jobboldali, hanem baloldali és mindenhol lévő szülők gyerekeivel esett meg ez a méltánytalanság".

Arató Gergely, a tárca politikai államtitkára rögtönzött sajtótájékoztatón azt mondta, "nem tudjuk eldönteni, hogy egy politikai tüntetésről van szó, amelyet a polgári körök szerveznek a Lelkiismeret ,88 csoport támogatásával, vagy valódi aggodalomról, valódi kérdésekről". Hozzátette, ha ez utóbbiról van szó, akkor ennek nem az utcai tüntetés a módszere, mert az politikai eszköz.