Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Négyezer válasz az sms-kampány harmadik kérdésére

MTI
2005.08.05. 16:07

A kormányzati sms-kampány harmadik heti kérdésére érkezett 4 034 válasz küldőinek 79 százaléka igennel szavazott, azaz előnyben részesítené azokat, akik rendszeresen járnak ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokra, mondta pénteki sajtótájékoztatóján László Boglár. A válaszokból 752 emailen érkezett, a többi sms-en.

Az előnyökről szólva a kormányszóvivő elmondta, hogy például a járulékfizetésben lehetne kedvezményt adni a szűrővizsgálatokban rendszeresen részt vevőknek.

Az sms-voksok kiértékelése csak a kampány lezárulta után következik, és a kormánynak nem áll szándékában törvényalkotási folyamatot kezdeni a szavazatok nyomására.

A kormányzat az elmúlt hetekben két kérdést tett fel szavazásra. Az elsőben a harmadik gyermek nemének esetleges megválaszthatóságáról, a másodikban pedig a gépjárművezetők kismennyiségű alkoholfogyasztásának tolerálhatóságáról mondhattak véleményt a szavazók. Míg az első kérdésre csak 2400-an, a múlt hetire már 3600-an válaszoltak.