Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kuncze: az SZDSZ büszke lehet teljesítményére

MTI
2005.08.09. 18:42

A Szabad Demokraták Szövetsége büszke lehet a kormányzati ciklusban elért teljesítményére, azonban bizonyos területeken tovább kell vinni a párt programját, és el kell érni, hogy a politikában érvényesülhessen - összegezte az elmúlt három év eredményeit a liberális párt elnöke keddi sajtótájékoztatóján.

Szerinte a legsikeresebbek a kulturális-oktatási programok voltak. "Lehet kötözködni a kétszintű érettségin, lehet megkérdőjelezni a felvételi szabályozásokat (...), furcsán hangzik ez azonban azok szájából, akik amikor tehettek volna, semmit nem tettek annak érdekében, hogy a magyar oktatáspolitika modernizálására sor kerülhessen" - szögezte le.

Közölte, ők szorgalmazták a közbeszerzési törvény kiskapuinak bezárását, és azt, hogy a kormányzati tevékenység a korrupció elleni fellépés jegyében nyilvános, átlátható és ellenőrizhető legyen. Az ezzel kapcsolatos törvényt megalkotta a parlament - tette hozzá.

Kuncze Gábor kifejtette: a kitűzött gazdasági-közigazgatási programok vonatkozásában az SZDSZ "kitartó és következetes politizálásának köszönhető", hogy ebben a ciklusban az szja és az áfa területén érdemi csökkentés történik, és a kormány meghirdetett egy ötéves adóreform-csomagot. "Kuncze Gábor olyan kormányzati tevékenységgel dicsekszik, amitől mások inkább elbujdosnának" - reagált az SZDSZ elnökének sajtótájékoztatójára Révész Máriusz, a Fidesz szóvivője az MTI-nek.