Félpályás útzár Csajágon

MTI
2005.08.10. 12:36

Félpályán lezárták a településükön átvezető utat szerdán a lakosok a Veszprém megyei Csajág községben, tiltakozva a rendkívüli teherautó- és kamionforgalom miatt - tájékoztatta a település polgármestere az MTI-t.

Az emberek a falu főutcáján 300 méter hosszan, öt napon át zárják el autókkal, gépekkel az úttest felét és lassítják a forgalmat - tette hozzá Vörös Gyula. Szerinte nem a forgalom elterelése a megoldás - Csajágot úgysem lehet elkerülni, mert nincs másik útvonal -, hanem be sem szabadna engedni a faluba a nehéz gépjárműveket.

A Veszprém Megyei Közútkezelő Kht. főmérnöke, akit szintén Vörös Gyulának hívnak, az MTI-nek szerdán elmondta: rendelet vonatkozik a tiltó táblák kihelyezésére, s az önkormányzatnak ezt kérvényeznie kellene, s azon túl még terelőút kijelölése is szükséges, de Csajágnál ilyen nincs is. A főmérnök szerint a balatoni főút fűzfői szakasza sokkal nagyobb terhelést kap. Hozzátette: ha minden hasonló mellékútra korlátozó táblát helyeznének ki, akkor az utak 80-90 százalékát használni sem lehetne teherautókkal. Megjegyezése szerint Csajágon napi átlagban 143 nehéz gépjármű halad át.