Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szalai Annamária Szilivel tárgyalna

MTI
2005.08.12. 14:20

A média világában az elmúlt időszakban általa tapasztalt "aggasztó jelenségek" megvitatására találkozót kezdeményezett pénteken Szili Katalin házelnökkel az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) Fidesz által delegált tagja. Szalai Annamária az MTI-hez is eljuttatott levelében az aggasztó jelenségek között említ azt, hogy "a közszolgálati médiumok finanszírozása a hatályos médiatörvénnyel és az Európai Unió szabályozással is ellentétes", mivel 2002 júliusában megszűnt a normatív támogatás rendszere, "a közmédiumok az állami támogatás teljes egészét közvetlenül a költségvetéstől kapják, így megszűnt pénzügyi függetlenségük".

Ugyanitt említi, hogy a Magyar Rádió Közalapítvány elnöke kilátásba helyezte, hogy a médiatörvény értelmében a rádiónak kötelezően biztosítandó költségvetési támogatás átutalását megakadályozza vagy csökkenti, és ezzel "a Magyar Rádió működőképességét, azaz az alkotmány által biztosított tájékoztatási, tájékozódási jog érvényesülését veszélyezteti" - írja.

Szalai Annamária aggasztónak tartja azt is, hogy az ORTT "a médiatörvényből adódó kötelezettségét nem teljesítve, eljárásjogi aggályokat is felvető módon, előzetes vizsgálatok nélkül döntött két országos kereskedelmi csatorna, két regionális és 36 helyi műsorszolgáltatási jogosultságának meghosszabbításáról".

BLY/BTR MTI 2005. augusztus 12., péntek 14:09