Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újabb pénztárcák védik a postásokat a rablógyilkosok ellen

MTI
2005.08.15. 14:32
A Magyar Posta Rt. újabb 2450 darab speciális, pénzfestés elvén működő biztonsági pénztárcát szerzett be nettó 258 millió forintért. A hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást az Alsys-2000 Vagyonvédelmi Tervező és Szolgáltató Kft. nyerte meg. Az Alsys az elmúlt hat évben több mint 10000 pénzfestés elvén működő biztonsági berendezést szállított a Magyar Postának.

Vidus Tibor, a Magyar Posta Rt. biztonsági főigazgatója korábban elmondta: a posta összes munkatársának egyharmada, 13 ezer ember dolgozik kézbesítőként. Az idei veszprémi postásgyilkosság után felgyorsult a kézbesítők biztonságát nővelő, támadás esetén a pénzt festékkel használhatatlanná tevő biztonsági pénztárcák beszerzése. A 13 ezer kézbesítő közel 90 százaléka már rendelkezik ilyen pénztárcával, a posta tervei szerint az év végére minden postás kap ilyen táskát.