Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az MTV vezetői szerint jól tálalták Kulcsár-vallomást

MTI/BBC
2005.08.16. 14:42

Az intézmény vezetői szerint szakmailag kifogástalanul járt el a Magyar Televízió (MTV) a Kulcsár Attila ügyészségi kihallgatásáról készült videofelvétel nyilvánosságra hozatalakor - nyilatkozta Holub Katalin, az MTV szóvivője kedden az MTI érdeklődésére. "A Magyar Televízió médium; mint ilyen, jelen esetben közzétett egy eredeti híranyagot" - mondta, hozzátéve, ezt követően szakemberekkel értékeltették a látottakat.

Hétfői közleményében a Fővárosi Főügyészség azt tudatta az MTI-vel: Kulcsár Attila ügyészségi kihallgatása törvényes, szakszerű és eredményes volt, a vádhatóság felháborítónak tartja és visszautasítja a rá nézve rágalmazó jellegű nyilatkozatokat.

A Magyar Televízió A szólás szabadsága című műsorának vasárnapi adásában "elhangzottakat - tekintve, hogy az eljárás jelenleg vádemelési szakaszban van - a gondos szakmai döntés befolyásolását célzó megnyilatkozásként értékeljük. A kiragadott részletekre alapítottan az eljáró ügyészekre - és az ügyészség egészére - nézve rágalmazó jellegű, a hatályos törvény ismeretét nélkülöző véleményt megfogalmazó nyilatkozatokat felháborítónak tartjuk és visszautasítjuk" - áll a főügyészség MTI-hez eljuttatott közleményében.