A HM nem vitatja az ÁSZ-jelentés megállapításait

MTI
2005.08.17. 12:37

A Honvédelmi Minisztérium (HM) nem vitatja az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jelentését, mely szerint kockázatos a tárca költségvetésének csökkentése - áll a HM szerdai közleményében. A napokban nyilvánosságra került ÁSZ-jelentés szerint a költségvetési források csökkentése alapjaiban változtatta meg a haderő-átalakítás feltételrendszerét, így a 2013-ig kitűzött célok teljesítése elvesztette a realitását.

Az ÁSZ arra hívta fel a kormányt, gondoskodjon a "honvédség felkészítéséről, állapotáról és fejlesztéséről szóló, éves országgyűlési beszámolójában a hosszú távon finanszírozható haderő kialakításának eredmény szempontú értékeléséről".

Az MTI-hez szerdán eljuttatott HM-közlemény kiemeli, hogy a tárca 2001-2004 közötti irányításáról, gazdálkodásáról szóló ÁSZ-jelentés "nem tartalmaz olyan megállapításokat, illetve javaslatokat, amelyek a HM-re nézve elmarasztalóak lennének, törvénytelenséget és súlyos szabálytalanságot pedig nem talált. A jelentésben megfogalmazott javaslatok egy része a már megvalósult, kisebb része a megvalósulás stádiumában lévő folyamatokra vonatkozik".