Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kormányzati sms: árulhatnak-e kólát az iskolai büfék?

MTI
2005.08.22. 16:23
Egyetértene-e azzal, ha az iskolai büfék kínálatában korlátozva lenne a cukros üdítők, chipsek, édességek árusítása? - így szól a kormányzati sms-voks kampány utolsó, hatodik heti kérdése. Rácz Jenő egészségügyi miniszter a hétfői kormányszóvivői tájékoztatón elmondta, hogy az iskolás gyermekek tíz százaléka túlsúlyos, négy százalékuk kórosan elhízott. A tárcavezető statisztikai adatokra hivatkozva közölte azt is, hogy a gyerekek 11 százaléka nem reggelizik rendszeresen, a fiúk 17, a lányok 13 százaléka gyakorlatilag éhezik.

A miniszter elmondta, hogy megjelent a táplálkozástudománnyi intézet ajánlása az iskolai büfék számára, és készülőben van az az oktatási minisztériumi rendeletmódosítás, amely azt szabályozza, hogy a szülők miként befolyásolhatják az iskolai büfék kínálatát.