A családtámogatásról tárgyal a kormány

MTI
2005.08.23. 17:57

Batiz András szóvivő keddi sajtótájékoztatóján közölte: a kormány szerdai ülésén tárgyal a családtámogatási rendszer átalakítására vonatkozó előterjesztésről. Hozzátette: ha az Országgyűlés elfogadja a kabinet javaslatát, akkor több ponton módosul a családok támogatásáról szóló törvény, valamint a gyermekvédelmi törvény is. Az új rendszer 2006. január elsejétől lép életbe.

A változással a gyermeket nevelő családok túlnyomó többsége jól jár. A legkézzelfoghatóbb növekedést azok a családok könyvelhetik majd el, akik a legkevesebbet keresik, bruttó havi bérük a minimálbér és 130 ezer forint közé esik - mondta Batiz András. Halász János közölte: a Fidesz értékelése szerint a kormány már a nyár elején bejelentette, hogy végképp szétveri a családtámogatási rendszert. Kiderült az is - tette hozzá -, hogy a dupla családi pótlék ígérete "szimpla kormányzati átverés".

Az ellenzéki politikus azt mondta: az eddigi bejelentések alapján éppen azok fognak rosszul járni, akik a legrászorultabbak. Ezért a Fidesz reméli, hogy a kormány szerdai ülésén újragondolja korábbi bejelentéseit, és olyan döntést hoz, amely nem érinti hátrányosan a legnehezebben élő családokat.