Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A családtámogatásról tárgyal a kormány

MTI
2005.08.23. 17:57

Batiz András szóvivő keddi sajtótájékoztatóján közölte: a kormány szerdai ülésén tárgyal a családtámogatási rendszer átalakítására vonatkozó előterjesztésről. Hozzátette: ha az Országgyűlés elfogadja a kabinet javaslatát, akkor több ponton módosul a családok támogatásáról szóló törvény, valamint a gyermekvédelmi törvény is. Az új rendszer 2006. január elsejétől lép életbe.

A változással a gyermeket nevelő családok túlnyomó többsége jól jár. A legkézzelfoghatóbb növekedést azok a családok könyvelhetik majd el, akik a legkevesebbet keresik, bruttó havi bérük a minimálbér és 130 ezer forint közé esik - mondta Batiz András. Halász János közölte: a Fidesz értékelése szerint a kormány már a nyár elején bejelentette, hogy végképp szétveri a családtámogatási rendszert. Kiderült az is - tette hozzá -, hogy a dupla családi pótlék ígérete "szimpla kormányzati átverés".

Az ellenzéki politikus azt mondta: az eddigi bejelentések alapján éppen azok fognak rosszul járni, akik a legrászorultabbak. Ezért a Fidesz reméli, hogy a kormány szerdai ülésén újragondolja korábbi bejelentéseit, és olyan döntést hoz, amely nem érinti hátrányosan a legnehezebben élő családokat.