Aliz
6 °C
14 °C

Sólyomnak mindegy, hol lesz a rezidenciája

MTI
2005.08.26. 17:15

A kormány, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) és az államfő képviselőjének megállapodásától függ, hogy hol lesz a Sólyom László államfői rezidenciája, közölte László Boglár újságírói kérdésre pénteki sajtótájékoztatóján azzal összefüggésben, hogy egy újsághír szerint mégsem lesz a Magyar Fejlesztési Banké a Béla király úti ingatlanegyüttes.

Sólyom László az osztrák államfővel közösen tartott pénteki sajtóértekezletén Bécsben arra az újságírói kérdésre, eldöntötte-e már, hogy hol lesz az elnöki rezidencia, azt mondta: "az, hogy hol lesz a rezidencia, nem én döntöm el, hanem a kormány". Arra a felvetésre, hogy a Béla király úti rezidenciát fogja-e elfoglalni, az államfő úgy válaszolt: ha a kormány úgy határoz, hogy az eddigi rezidencia megmarad, és az lesz a Magyar Köztársaság elnökének mindenkori lakóhelye, magától értetődően elfogadom.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?