Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bizalmatlansági indítvány az FKGP elnöke ellen

MTI
2005.08.27. 18:48
Többségükben Kovács István József pártelnök elleni bizalmatlansági indítványt írtak alá a megjelentek a Független Kisgazdapárt XVIII. kerületi szervezete által szervezett szombati "alapszervezeti kongresszuson", amelyre a XVIII. kerületi székházban került sor. Engelmann József, a kerületi szervezet július 30. és augusztus 12. között az Országház előtt éhségsztrájkot folytatott elnöke a rendezvény utáni sajtótájékoztatón eredményesnek nevezte a fórumot.

Megjegyezte, hogy a rendezvény részvevői, várva a hatóságok nyomozati munkájának befejezését, elutasítják az FKGP székházának eladását. Engelmann József közölte, hogy a pártalkotmány értelmében a székház, ingatlanok eladására és más fontos döntésekre csak a nagyválasztmány jogosult. A szombati tanácskozáson szeptember 17-re országos nagygyűlést kezdeményeztek, amelyre - Engelmann József közlése szerint - Kovács István József is "rászervezett" egy másikat, Szolnok városában.

A kerületi elnök tájékoztatott arról: várják a legfelsőbb bírósági felülvizsgálat befejezését, amely pontot tesz a pártelnöki jogi problémákra. Jelenleg Kovács István József be van jegyezve pártelnökként, de a Fővárosi Bíróság - nem jogerősen - illegitimnek találta a választást lebonyolító nagyválasztmányi ülést - tette hozzá. A korábbi pártelnöki aspiráns, Hegedűs Péter elnöksége sem jogerős.

Engelmann József hozzáfűzte, hogy Kovács István József szombaton a párt székházában egy másik fórumot hívott össze, párhuzamosan az alapszervezeti kongresszussal. A kerületi elnök idézte a pártalkotmány azon pontjait, amelyek értelmében rendkívüli szituációkban a tagság, az alapszervezetek vehetik kezükbe a kezdeményezést. Elmondta, hogy eddig egyszer, 1947-ben tartottak ilyen kongresszust, amikor a párt "meg akarta szólítani a kisembereket". A szombaton egybegyűltek Engelmann József számításai szerint a párttagság 75-85 százalékát reprezentálták, Budapestet, valamint több megyét képviselve.

A sajtótájékoztatón szóváltás alakult ki Engelmann József és Takács András, az FKGP - a rendezvényen párttagként megjelent - szóvivője között, akinek információi szerint a székház említett eladását az motiválja, hogy a pártnak legyen pénze a 2006-os országgyűlési választásokra. Engelmann József szerint viszont Kovács István József kezdeményezéséről van szó. Közölte: fontolgatja, hogy ő is beszáll a perekbe, és bizonyítani tudja a bejegyzett pártelnök csalásait, illetve hogy félrevezette a bíróságot. Engelmann József az MTI kérdésére elmondta: éhségsztrájkja hozott eredményeket, abban az időszakban történt a Fővárosi Bíróság említett döntése is.