Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ombudsmanhoz fordult az MDF az intézmények kihasználtsági normája miatt

MTI
2005.08.31. 11:15
Az oktatási jogok miniszteri biztosához és az állampolgári jogok biztosához fordul az MDF a közoktatásban intézménykihasználtsághoz kötött normatíva miatt - közölte Almássy Kornél, a párt alelnöke szerdán az oktatási tárca előtt. Az alelnök a párt erről szóló levelét az oktatási biztos hivatalában adta át Aáry-Tamás Lajosnak. Az MDF felháborítónak és alkotmányellenesnek tartja azt az eljárást, hogy gyermekenként 10 ezer forintot vesznek el azoktól az intézményektől, amelyekben az osztálylétszám nem éri el az átlagosnak számító 23 főt - mondta sajtótájékoztatóján Almássy Kornél.

Az MDF alelnöke bejelentette azt is: kezdeményezik az oktatási jogok miniszteri biztosa hivatalának önálló intézménnyé válását. A biztos ennek kapcsán közölte: a bizalmat köszöni, e kérdésben azonban a politikusok tudnak dönteni.