Klaudia
-3 °C
3 °C

Független jelölt nyert a gilvánfai időközi polgármester-választáson

MTI
2005.09.11. 21:46
Gönczi Péter független jelöltet választották a Baranya megyei Gilvánfa polgármesterévé a településen megtartott időközi választáson vasárnap. Erről a falu jegyzője tájékoztatta az MTI-t.

A győztes 51 szavazatot kapott, megelőzve szintén független vetélytársait, Palkó Lászlót, Bogdán Lászlót, Orsós Jánost, Csonka Lászlót és Nagy Nándort - mondta el Kiss Mónika.

Beszámolt arról, hogy a 412 lelket számláló Gilvánfa 221 választópolgárából 187 járult az urna elé, 6 szavazat érvénytelen volt. A nyertessel szemben legnagyobb riválisa, Palkó László 13 szavazattal maradt alul, az utolsó helyezett Nagy Nándorra mindössze 6-an voksoltak.

A településen idén már másodszor választottak polgármestert. Ignácz Csaba korábbi polgármester a nyár elején motorbalesetben elhunyt, elődje, Orsós János tisztsége pedig ez év elején szűnt meg, miután kiderült, hogy hivatalával összefüggő bűncselekményt követett el.

Orsós János újra indult a polgármesteri székért. Erre az adott lehetőséget, hogy bár a bíróság korábban bűnösnek mondta ki, nem tiltotta el a közügyek gyakorlásától. Választható maradt, de ezúttal a negyedik helyen végzett.