Gerzson
-3 °C
2 °C

Megszűnt a várpalotai városi televízió

MTI
2005.09.15. 14:43

Megszűnt Várpalotán a helyi városi televízió miután a szerdai önkormányzati ülésen a baloldali többségű képviselők megszavazták a polgármester erre vonatkozó javaslatát; a városi ellenzék a szólásszabadság eltiprásával vádolja a városvezetést - tudatta csütörtökön közleményben a várpalotai Fidesz elnöke az MTI-vel.

A Fidesz várpalotai szervezete tiltakozik a döntés ellen, amely szerint közbeszerzési eljárást írnak ki a városi televízió további működtetésére - áll Németh Árpád MTI-hez eljuttatott tájékoztatójában.

Az ellenzéki képviselők kételkednek abban, hogy pályázat kiírásának indoka - ahogy azt a szocialista vezetés szerdán meghatározta - a helyi televízió magasabb színvonalú, gazdaságosabb működtetésének igénye. Szerintük "a valódi cél a helyi médium médiatörvény szerinti működésének ellehetetlenítése, mivel a pályázat kiírásával egyidejűleg megszűnik a városi tv műsorszolgáltatási joga a jelenlegi ORTT-szerződés feltételei szerint." - áll a közleményben.

"A televízió működése egy napig sem fog szünetelni" - mondta az MTI-nek Várpalota alpolgármestere a Fideszes tiltakozásra reagálva. Törzsök Károly közölte: a "műsorszolgáltatás folyamatosan működni fog (...), szó sincs arról, hogy bármit is megszüntetnénk, csak a működést oldjuk meg más formában". A városvezető hangsúlyozta: a közbeszerzési eljárás kiírására azért volt szükség, mert tőkeerős befektetőket keresnek, hiszen "anyagi erők hiányában sem a működést, sem a fejlesztést" nem tudják megoldani.