MSZP: Orbán Viktornak nincs saját véleménye

MTI
2005.09.15. 17:22

Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének nincs saját véleménye a gazdaságpolitikáról és a privatizációról - mondta Élő Norbert, az MSZP országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti politikus szerint ellentmondás van az ellenzéki pártvezér nyilatkozataiban, ugyanis amikor az emberekkel beszél, akkor mint szakszervezetis lép fel, amikor pedig a gazdasági élet szereplőivel, akkor a tőkének ad meg minden támogatást.

Élő Norbert emlékeztetett arra, amikor Orbán Viktor a nyár eleji miniszterelnöki vitában azt mondta: a multik ellenében kell szabályozni az árakat, mivel a politikusok végül is az emberek érdekeit képviselik. Szerdán a gazdasági konzultáció elindításakor ugyanakkor a költségvetési szempontú gazdaságpolitika helyett egy, a piaci élet szereplőinek véleményét, elvárásait figyelembe vevő dokumentum elkészültét szorgalmazta.

Élő Norbert közölte: azt kérik a Fidesztől, hogy a három párt által aláírt, a parlament elé beterjesztendő gazdaságpolitikai nyilatkozatot írja alá, ebből kiderülhet, hogy van-e a Fidesznek gazdaságpolitikája.