Szántó András az MTI új alelnöke

MTI
2005.09.15. 17:22

Közös megegyezéssel távozik a Magyar Távirati Irodától Váradi Emil általános szakmai alelnök. Az erről szóló megállapodást csütörtökön írta alá Vince Mátyás, az MTI Rt. elnöke és Váradi Emil. Az MTI új általános, szakmai alelnökévé a hírügynökség elnöke szeptember 16-ai hatállyal Szántó Andrást nevezte ki.

Vince Mátyás a munkaviszonyt megszüntető közös megállapodással kapcsolatban elmondta, hogy elnöki mandátumának második felébe lépve a pályázatában és a cég 2004-2007. évi stratégiai tervében foglalt célok következetes végrehajtása érdekében tartotta szükségesnek a váltást a legfontosabb szakmai vezetői poszton. Az MTI elnöke hozzátette, hogy nagyra értékeli Váradi Emil munkáját, amelyet a nemzetközi hírügynökségi normák meghonosításáért és gyakorlatba ültetéséért végzett a nemzeti hírügynökségnél. Vince Mátyás leszögezte: "a cég szakmai irányvonala nem változik, s a napi munkában megmarad a gyors, pontos, közérthető és pártsemleges tájékoztatásra való szakadatlan törekvés."

Az új alelnök, Szántó András 2002 decemberétől mostani kinevezéséig az MTI Elnöki Irodájának vezetőjeként dolgozott. A nemzeti hírügynökséghez 1975 őszén került, ahol másfél évtizedet töltött a Külpolitikai Főszerkesztőségben, itt volt gyakornok, lett újságíró munkatárs, majd szerkesztő és a moszkvai tudósítói iroda vezetője. 1992 és 2002 között napi- és hetilapoknál, folyóiratoknál dolgozott szerkesztőként.