Bíróság marasztalta el az MSZP szóvivőjét

MTI
2005.09.23. 15:15

Papcsák Ferenc fideszes országgyűlési képviselő első fokon, nem jogerősen, személyiségi jogi pert nyert Nyakó István szocialista országgyűlési képviselővel, a párt szóvivőjével szemben a Fővárosi Bíróságon pénteken.A Fidesz-frakció MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Nyakó Istvánnak "az igaztalan rágalmazás miatt" egymillió forintos kártérítést kell fizetnie, az ítéletet pedig közzé kell tennie a Magyar Szocialista Párt honlapján.

Nyakó István az MTI-nek a döntés kapcsán annyit mondott, hogy amennyiben valóban megszületett a Fidesz közleményében jelzett tartalmú bírósági döntés, akkor az írásba foglalt ítélet kézhezvétele után dönt a fellebbezés kérdésében. Nyakó István 2004. április 6-án napirend előtt, a parlamentben felszólította Papcsák Ferencet, hogy mondjon le mandátumáról.

A szocialisták szóvivője arra alapította kijelentését, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság egy büntetőperben jogerősen kimondta: Baktalórántháza korábbi alpolgármestere 2002-ben kétezer forintot ígért azoknak a választóknak, akik a Fidesz-MDF-jelöltként induló Papcsák Ferencre voksolnak. Az alpolgármestert jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, Papcsák Ferenc sem vádlottja, sem gyanúsítottja nem volt annak az eljárásnak.