A belügyi államtitkár emlékbe adja a róla szóló fotókat

MTI
2005.09.23. 19:23

Juhász Gábor belügyi államtitkár pénteki közlése szerint politikai támadást érte őt azok miatt, akik tevékenységében segítik. Juhász arra a hírre utalt, miszerint havi 300 ezer forintért fényképezi őt egy cég nyilvános fellépésein.

Juhász szerint a tevékenységében segítő fotós alkalmanként saját költségén jelenik meg olyan rendezvényeken, eseményeken, amelyeken az MTI, vagy sajtófotós csak kis valószínűséggel vagy - a szereplés jellege miatt - nem jelenhet meg.

"Fontosnak tartom, hogy érdeklődés esetén a sajtó képigényét ingyen kielégítsük ezen eseményekről is, illetve azok, akiket szolgálati helyükön meglátogat a Belügyminisztérium államtitkára, vagy egy sikeres életszakasz elismeréseként magas állami kitüntetésben részesülnek, megajándékozzuk az esemény emlékére néhány fotóval is" - írja közleményében.

Az államtitkár közleményében hangsúlyozza, hogy a fotózást ellátót közbeszerzési eljárásban választotta ki a Belügyminisztérium, szerződése törvényes, munkája hasznos, az elkészült fotók a BM tulajdonát képezik.