Komássy Ákos lett a Fiatal Baloldal elnöke

MTI
2005.10.01. 21:03

Komássy Ákost választotta elnökéül a Magyar Szocialista Párt (MSZP) ifjúsági szervezeteként számon tartott Fiatal Baloldal (FIB) a szombaton megkezdett és vasárnapig tartó tisztújító közgyűlésén Miskolcon - értesült az MTI a közgyűlés résztvevőitől.

A FIB vasárnap hirdeti ki hivatalosan a tisztújító közgyűlésen részt vevők szavazatának végeredményét. Az egyedüli jelöltként indult Komássy Ákos az MTI információi szerint meg is kapta a legtöbb voksot, így ő lett a mintegy négyezer tagot számláló baloldali ifjúsági szervezet új elnöke.

A vasárnapig tartó rendezvényen a tervek szerint Hiller István, az MSZP elnöke is beszédet mond.

Komássy Ákos az MTI-nek azt mondta: bár a FIB-nek voltak nehézségei, olyan kihívások, amelyekkel nem tudtak szembenézni, mára azonban a "szervezet újra összeért, összefogott..., ebben múlhatatlan érdemei vannak a most leköszönő elnöknek, Szitka Péternek, aki egyben tartotta a szervezet."

Most egy új időszakot kezdünk meg a fiatal baloldal életében, amely sokkal aktívabb, sokkal határozottabb, a Magyar Szocialista Párttal sokkal nyíltabban szövetséget vállal, ugyanakkor a politikai lelkiismeret szerepét is betöltő ifjúsági mozgalom lesz a fiatal baloldal - tette hozzá.