Együtt indul a választásokon a MIÉP és a Jobbik

MTI
2005.10.04. 14:36

Együtt indulna a jövő évi országgyűlési választásokon a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) és a Jobbik Magyarországért Mozgalom - erősítette meg Győri Béla, a MIÉP szóvivője a Hírszerző.hu internetes portál értesülését. Október közepéig lezárulnak az erről hetek óta folyó tárgyalások - közölte. További részletek említése nélkül annyit árult el, hogy "ebből a két pártból a választásokra egy pártot kell csinálni". Mint mondta, ettől azt várják, jelentősen javulnak az esélyeik arra, hogy átlépjék az ötszázalékos parlamentbe jutási küszöböt.

"A Jobbik Magyarországért Mozgalom Országos Elnöksége egy több hetes kapcsolatfelvételi szakasz lezárulta után a mai naptól megkezdi a konkrét tárgyalásokat a MIÉP elnökségével a 2006-os országgyűlési választásokon való közös indulás lehetőségéről" - áll a szervezet közleményben, amely szerint "elérkezett az idő egy széles alapon álló nemzeti összefogásra". "Ez megkerülhetetlen politikai alternatívát tudna kínálni az országot kiárusító és tönkretevő jelenlegi kormánypártokkal szemben, valamint a nemzeti érdeket nem következetesen képviselő, a balliberális oldal előtt rendszeresen meghunyászkodó parlamenti ellenzék mellett" - áll a Kovács Dávid Jobbik-elnök által jegyzett közleményben.

A Jobbik és a MIÉP október 23-án közös megemlékező nagygyűlést szervez a Hősök terére, amelyen mindkét nemzeti párt vezetői felszólalnak majd.