Az ügyészséget bírálja a maffiaellenes központ korábbi vezetője

MTI
2005.10.05. 17:13

Bácskai János - az ellene indított per második napján - felhívta a figyelmet arra, hogy a bíróság és az ügyészség az első tárgyalási napon, hétfőn, olyan kérdéseket tett fel neki, amelyek Kulcsár Attila telefonlehallgatási jegyzőkönyvein alapulnak. A vádlott közölte azt is, hogy Kulcsár Attila ránézve terhelő vallomást tett a Fővárosi Főügyészség előtt, ám erről sem őt, sem jogi képviselőit nem értesítették.

Bácskai János, a maffiaellenes központ korábbi vezetője ellen indult, a K&H-üggyel összefüggő büntetőügy megismételt tárgyalása hétfőn kezdődött Szegeden, a Csongrád Megyei Bíróság Katonai Tanácsa előtt.

A katonai ügyészség vádirata szerint a dandártábornok, aki a vádbeli cselekmények idején a maffiaellenes központ főigazgatója volt, Kulcsár Attilával kapcsolatban hivatalos személyként bűnpártolást követett el. A büntetőperben első fokon eljárt Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa, részben telefonlehallgatási jegyzőkönyvek alapján, nem jogerősen kimondta Bácskai János bűnösségét, és lefokozta a tábornokot, ám az ügy fellebbezések után a Fővárosi Ítélőtáblára került, ahol 2004 novemberében megalapozatlanság és eljárási szabálysértések miatt megsemmisítették az első fokú ítéletet és új eljárást rendeltek el.