Auguszta
-3 °C
2 °C

Pokorni pert nyert Németh Imrével szemben

MTI
2005.10.13. 17:05

Elmarasztalta Németh Imre volt földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztert Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök jó hírnévhez fűződő személyiségi jogának megsértése miatt a Fővárosi Bíróság csütörtökön kihirdetett első fokú, nem jogerős ítéletében, és 400 ezer forint nem vagyoni kár megtérítésére kötelezte a politikust.

A bíróság Ficsor Ádámnak, a tárca politikai államtitkársága megbízott titkárságvezetőjének tanúkénti meghallgatása után jutott arra az álláspontra, hogy Németh Imre nem közvetlen, hanem csak közvetett bizonyítékkal rendelkezett Pokorni Zoltán császárkörtési szavairól, amelyeket megemlített márciusi országgyűlési reagálásában.

A bíróság, arra tekintettel, hogy az alperes kijelentése felfokozott politikai helyzetben, a parlamentben hangzott el, nem talált annyi tárgyi vétséget, amelyet a felperes 750 ezer forintra vonatkozó nem vagyoni kártérítési keresete igényelt volna.

A polgári per első fokú ítéletének kihirdetése után Németh Imre azt válaszolta az MTI kérdésére, hogy az írásos ítélet kézhez vétele, illetve az említett tanúval folytatott konzultációja után tudja majd megmondani, hogy fellebbez-e az ítélettel szemben.