Elutasította az ÉS felülvizsgálati kérelmét a Legfelsőbb Bíróság

MTI
2005.10.14. 14:38

Elutasította a Legfelsőbb Bíróság (LB) az Élet és Irodalom (ÉS) kontra Tokajhegyalja kft. sajtóperben a hetilap felülvizsgálati kérelmét. A felülvizsgálati kérelem szeptember 19-én érkezett meg. Az LB bírája soron kívül, október 5-én megvizsgálta a kérelmet és, mivel a jogerős másodfokú ítéletet nem találta jogszabálysértőnek, végzéssel elutasította. Ezzel a döntéssel az ügy befejeződött - közölte az LB.

Kovács Zoltán, az És főszerkesztője az MTI-nek úgy fogalmazott: "Ha igaz az elutasításról szóló hír, nagyon sajnálom. Végig hittem abban, hogy megnyerjük a pert." A Fővárosi Ítélőtábla június 23-án másodfokon, jogerősen helyreigazításra kötelezte az ÉS-t a Tokajhegyalja Kft.-vel szemben, és ezzel megváltoztatta az első fokon eljárt Fővárosi Bíróság döntését.

A hetilap tavaly és idén tavasszal Tokaji borcsaták címmel több cikket közölt arról, hogy 2000-ben, illetve 2001-ben Orbán Viktor akkori miniszterelnök részt vett és tanácsokat adott a felesége érdekeltségébe tartozó tokajhegyaljai társaság - a Szárhegy dűlő-Sárazsadány-Tokajhegyalja Kft. - állítólagos taggyűlésein. Ezt követően április 8-án kért helyreigazítást a laptól a tokajhegyaljai társaság.