Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Első fokon pert nyert Áder János a Magyar Hírlap ellen

MTI
2005.10.18. 16:11

A Fővárosi Bíróságon első fokon, nem jogerősen pert nyert Áder János, a Fidesz frakcióvezetője a Magyar Hírlappal szemben. A lap 2005. június 29-i számának a "Nagy kunszt: az szja-csökkentés fedezheti a luxusadót" című cikkében valótlanul állította, hogy Áder János 95 millió forint értékű értékű ingatlannal rendelkezik.

A Magyar Hírlap említett száma "A nap témája" rovatban egy táblázatot állított össze, amely néhány - az ingatlanok esetében tervezett -, luxusadó fizetésére esélyes kormánypárti és ellenzéki képviselőt sorol fel, nevük mellett feltüntetve az ingatlan helyét, nagyságát és becsült értékét. E listában szerepel - tizenöt másik képviselő mellett - Áder János neve is.

A Magyar Hírlap a táblázat mellé megjegyezte: a képviselők vagyonnyilatkozatában feltüntetett ingatlanok értékét ingatlanszakértők által megadott kerületi átlagárak alapján becsülték meg. Megjegyezték azt is, hogy a listán szereplő képviselők nem minden esetben egyedüli tulajdonosai a nevük mellett szereplő ingatlannak.