Kormánydöntés a távhő-támogatási kérelem meghosszabbításáról

MTI
2005.10.22. 17:09
A kormány két héttel, november 15-ig meghosszabbította azt a határidőt, ameddig az érintett nyugdíjasok benyújthatják távhő-szolgáltatási támogatási igényüket az önkormányzatokhoz - jelentette be Kiss Péter kancelláriaminiszter az MSZP országos választmányának szombati ülésén Budapesten.

Kiss Péter elmondta, hogy a kormány e hét szerdai döntése értelmében a jogosultak október és március között havonta kétezer, míg április és szeptember között havi ezer forintot kapnak. Aki november 15-ig benyújtja igényét, az decemberben, októberig visszamenőleg, egy összegben hatezer forint összegű támogatást kap.

A támogatást azok kaphatják, akiknek a nyugdíja - egyszemélyes háztartás esetén - a 74.100 forintot, míg többszemélyes háztartás esetén a 49.400 forintot nem haladja meg.

A Fidesz szombaton közleményben reagálva bírálta a távhő-kompenzációval kapcsolatos döntést, amellyel "Gyurcsány Ferenc ismét becsapta a választókat."

A pár ezer forintos távhő-kompenzációt csak a nyugdíjasok 10 százaléka veheti igénybe. Ráadásul számukra ez a támogatás alig jelent segítséget az elmúlt három évben átlagosan 30 százalékkal dráguló távfűtéshez és melegvíz-díjak hoz képest - olvasható a közleményében. GMU/BRI/BLI