Deutsch: 56 leverése után Magyarország a hazugságok országa lett

MTI
2005.10.22. 19:40
Az 1956-os forradalom egyik magasztos példája, hogy a harcolók a várt külső segítség hiányában is erősek és eltökéltek maradtak, mert tudták: a gyöngeség és gyávaság később féligazságokká silányíthatja a gyönyörű pillanatokat - mondta Deutsch Tamás, az Országgyűlés fideszes alelnöke szombaton Rákóczifalván, a helyi önkormányzat 56-os emlékünnepségén.

A forradalom e magányosan vívott, a szinte biztosra vehető vereség ellenére is folytatott harctól válik legszebb történelmi emlékünkké - fogalmazott Deutsch Tamás a zuhogó eső ellenére is szép számban megjelent ünneplők előtt. A politikus szólt arról, hogy a barikád 1956-ban is két oldalból állt, és "voltak olyan magyarok is, akik saját honfitársaikra emelték a dobtáras géppisztoly csövét".

Deutsch Tamás kitért arra, hogy 1956 leverése után Magyarországra rossz idő jött, mert "a hazugságok országa lett".

A hazug Magyarország működtetői ötven év után is velünk élnek, "demokratikusnak, baloldalinak, igazságosnak, és talán már bátornak is mondják magukat" - mondta a fideszes politikus, hozzátéve: "de nem kértek sem a gyilkosságokért, sem a hazugságokért bocsánatot, bár lehet, ma már megadnánk nekik".

Az eltelt félévszázad arra is megtanított bennünket, hogy az "igazság egyáltalán nem siet, (...) de azért hívják igazságnak, hogy végül ne hagyjon cserben" - zárta beszédét Deutsch Tamás.