Folytatódnak az őszi érettségik

MTI
2005.10.24. 08:13

Ma a magyar nyelv és irodalom, a rajz és vizuális kultúra, valamint szakmai előkészítő tárgyak írásbeli vizsgáival folytatódnak az őszi érettségi vizsgák. A diákok vizsgázását érintő jogszabályi változás a tavaszi érettségi vizsgákhoz képest nincs, a követelmények és a szabályok azonosak.

Újdonság, hogy a tételcsomagokat az írásbelik előtt nem az iskolák őrzik, hanem 108 körzetközponti jegyző. Az iskolaigazgatók ott ellenőrzik előzetesen a csomagok tartalmát, és naponta reggel onnan viszik el az aznapi feladatlapokat az iskolába.

Az őszi érettségi vizsgákra 36.685-en jelentkeztek, hagyományos érettségire 19-en. Középszinten 61 tantárgyból, emelt szinten 37 tantárgyból, míg a hagyományos érettségin 19 tantárgyból jelentkeztek a diákok. Ezen bizonyos tárgyakból idegen nyelveken is vizsgáznak - pl. középszinten matematikából 4-féle idegen nyelven, fizikából 3-féle idegen nyelven, földrajzból 3-féle idegen nyelven.

A vizsgákat a korábban kijelölt 267 középiskolában tartják, a diákok rendes, előrehozott, javító, pótló és ismétlő érettségi vizsgát tesznek. Az emelt szintű szóbeli vizsgák november 16-18. között, a középszintű és a hagyományos szóbeli érettségi vizsgák november 23-30. között lesznek.