Gusztáv
-4 °C
1 °C

ORTT: nem vizsgálják a vasárnapi Gyurcsány-interjút

MTI
2005.10.26. 16:37

Nem rendelt el közigazgatási eljárást A szólás szabadsága múlt vasárnapi Gyurcsány-interjújával kapcsolatban az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT), mivel nem kapott elegendő támogatást az erről szóló indítvány - közölte a médiahatóság az eljárási javaslatot tevő tagja szerdán az MTI-vel.

Az öttagú testületben - amely az elnök távolétében ülésezett - ketten támogatták a kezdeményezést, és ketten szavaztak ellene - közölte a Fidesz által delegált Szalai Annamária, hozzátéve, "nem helyeselte senki" a Magyar Televízió (MTV) eljárását. Mint mondta, később ismét kezdeményezni fogja a vizsgálatot, mivel nem ismeri Kovács György ORTT-elnök álláspontját a kérdésben, ám elképzelhetőnek tartja, hogy az ő voksával sikerül foglalkozni az üggyel.

Hétfőn a parlamentben éles hangú vita alakult ki a miniszterelnök és Áder János fideszes frakcióvezető között arról, hogy megtévesztő volt-e az MTV A szólás szabadsága című műsorban este sugárzott, de délután felvett interjú, amely miatt a Fidesz kulturális tagozatának médiaszekciója már kedden ORTT-vizsgálatot sürgetett.