Orbán Viktor szövetséget ajánlott a roma vállalkozóknak

MTI
2005.10.26. 20:24

Szövetséget ajánlott a roma vállalkozóknak Orbán Viktor azon a fórumon, amelyet a Fidesz Gazdasági Konzultáció elnevezésű programsorozata keretében rendeztek roma vállalkozók részére szerdán Szécsényben.

"Egy olyan helyzetben vagyunk, amiből vagy együtt fogunk kilábalni, vagy sehogy sem. Szerintem olyan Magyarország nem képzelhető el, ahol a magyarok sikeresek, a cigányok meg nem. Meg fordítva se." - mondta a Fidesz elnöke. Felhívta a figyelmet arra, hogy sem a magyarok, sem a politikusok nem fogják megoldani a roma vállalkozók problémáit, ám szövetségesek nélkül sem lábalhatnak ki nehéz helyzetükből. Vagyis, ha megfogalmazzák a megoldási javaslatokat, a Fidesz örömmel hajlandó együttműködni a roma vállalkozókkal - mondta Orbán Viktor.

Ebben a helyzetben - folytatta Orbán Viktor - nem pusztán politikai szinten kell megszerveződnie a roma vállalkozóknak, hanem más formában is. Ezzel kapcsolatban felvetette egy roma vállalkozói kamara létrehozásának a lehetőségét, illetve azt, hogy a roma vállalkozások tevékenyen vegyenek részt a roma fiatalok szakképzésében.