Tanúként hallgatják meg Kulcsárt a Jegesy-perben

MTI
2005.11.03. 18:35

A milliárdos csalással és sikkasztással gyanúsított Kulcsár Attila és Pallos Dénes, Jegesy András volt ügyvédtársa tanúkénti meghallgatásával folytatódik a Jegesy András felperes által Répássy Róbert (Fidesz) képviselővel szemben indított személyiségi jogi per a Fővárosi Bíróságon (FB) januárban.

Jegesy András ügyvéd, Lamperth Mónika belügyminiszter férje azért fordult bírósághoz, mert szerinte a fideszes képviselő áprilisban egy sajtótájékoztatón, nagy nyilvánosság előtt, megsértette jó hírnevét, amikor a többi közt azt állította, hogy "szívélyes kapcsolatot" ápolt Kulcsár Attilával.

Az eljárás másik alperese a Magyar Nemzet kiadója; a céggel szemben azért kezdeményezett pert Jegesy András, mert álláspontja szerint az újság visszaélt a képmásával, amikor fényképeket közölt róla. A fotón az ügyvéd, valamint Kulcsár Attila, pohárral a kezükben, egymás mellett láthatók egy rendezvényen.

Jegesy András azt kérte a bíróságtól, hogy állapítsa meg: Répássy Róbert kijelentéseivel jelentős érdeksérelmet okozott neki, így a többi közt számos megbízást visszavontak tőle az ügyfelei.