Első fokon Kondor nyert a Népszabadság ellen

MTI
2005.11.03. 20:35

Első fokon, nem jogerősen, részben helyt adott Kondor Katalin Népszabadsággal szembeni keresetének a Fővárosi Bíróság csütörtökön hozott ítéletében; az alperes napilapnak azt helyreigazítást kell közzétennie, miszerint nem a Magyar Rádió volt elnöke kérte be munkatársaitól az átvilágítási határozatokat.

Kondor Katalin a lap egyik augusztusi publicisztikájának azon kitétele miatt fordult bírósághoz, hogy ő "kollégáit arra kötelezte, hogy mutassák meg neki átvilágítási határozatukat, s közülük néhányat e téren inszinuált".

A Fővárosi Bíróság csütörtökön meghallgatta a Magyar Rádió volt elnökét, aki elmondta: amikor tudomást szerzett arról, hogy Hollós János alelnök és szerkesztőség-vezető az átvilágítási határozatok bemutatását kérte a Krónika munkatársaitól, azonnal intézkedett és a rádió jogásza feljegyzésben tájékoztatta az alelnököt, hogy kérése nem jogszerű. "Nem gondoltam volna, hogy a fejét kellene vennem emiatt (Hollós Jánosnak)" - mondta a volt elnök.

A napilap jogi képviselője a tárgyaláson elismerte, hogy a határozatokat Hollós János alelnök kérte be, ám álláspontja szerint Kondor Katalin mint vezető, felelős a beosztottja kéréséért.