Grespik László hivatalvezetőnek tartja magát

MTI
2005.11.05. 10:34

Grespik László szombaton cáfolta a Fővárosi Közigazgatási Hivatal egy nappal korábbi közlését, miszerint a bíróság döntése értelmében jog szerint nem hivatalvezető, és vissza kell fizetnie a 10 millió nem vagyoni kártérítést.

"A hírt a peres ellenfelem, a Fővárosi Közigazgatási Hivatal adta a sajtónak, téves jogértelmezéssel, és nem a bíróság" - áll Grespik László közleményében, amelyet pénteken éjszaka juttatott el az MTI-hez.

A fővárosi közigazgatási hivatal pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy jogerős ítéletet hozott a Baranya Megyei Bíróság a fővárosi közigazgatási hivatal és Grespik László volt hivatalvezető közötti perben, eszerint Grespik László nem tekinthető hivatalvezetőnek.

Grespik László közleménye szerint a bíróság csupán annyit állapított meg, hogy a korábbi peres egyezségük és az azt jóváhagyó Fővárosi Munkaügyi Bíróság által hozott végzés érvénytelen, de nem kötelezte 10 milliós kártérítés és kamatainak visszafizetésére. Hozzátette: az egyezség nem jelenti a hivatalvesztés fegyelmi büntetés hatályba lépését.

A volt hivatalvezető közleményében úgy fogalmaz: a mostani ítélet csak egy "közbenső" ítélet, nem pereket lezáró, ezért, mint írja, újra indul egy másik munkaügyi per.

A pereskedés akkor indult, amikor Grespik Lászlót 2002. február 22-én "hivatalvesztés" fegyelmi büntetéssel sújtotta a belügyminiszter, mert köztisztviselőként pártpolitikai nyilatkozatot tett.