Gyurcsány válaszlevelet írt Orbánnak

MTI
2005.11.11. 16:53

A miniszterelnök pénteken válaszolt Orbán Viktor szerdai levelére; mint írja, érdeklődéssel várja a Fidesz elnöke által javasolt törvény tervezetét, "amely a további munka kiindulópontja lehet". A levél szövege a miniszterelnök honlapján olvasható.

Gyurcsány Ferenc - megerősítve azt, amit parlamenti felszólalásában, majd személyesen is elmondott - levelében leszögezi: támogat minden olyan törekvést, "amelynek köszönhetően a társadalmi szereplők, a közélet alakítói legfontosabb ügyeinkben közös nevezőre juthatnak".

Mint írja, ilyennek tartja többek között az árak, a nyugdíjak és a jövedelmek alakulásának ügyét, az adó- és a családtámogatási rendszer kérdéseit, az otthonteremtési programot, illetve az euró 2010-es bevezetésének közös előkészítését.

"Szükségesnek tartom továbbá, hogy kifejezzük azt a közös meggyőződésünket is, amely szerint politikánkat egymás tiszteletére, kölcsönös megbecsülésére és elismerésére építjük, ezért tartózkodunk egymás emberi méltóságának megsértésétől, hazafias elkötelezettségének megkérdőjelezésétől" - olvasható a dokumentumban.

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmaz: "ha ezeken a területeken egyetértésre tudunk jutni - és e tekintetben bátorítóak a Fidesz és az MSZP hasonló irányú javaslatai -, azzal nagy mértékben kiszámíthatóbbá, biztonságosabbá tehetjük az ország jövőjét".

A levélváltás a www.miniszterelnok.hu oldalon található.