Menesztenék a debreceni Kenézy kórház főigazgatóját

MTI
2005.11.11. 22:03

A debreceni Kenézy Gyula Kórház főigazgatója vezetői megbízatásának visszavonását javasolja a fenntartó Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlésnek az úgynevezett "laborügyet" vizsgáló bizottság - közölte az MTI-vel pénteken Rácz Róbert, a bizottság vezetője. A közgyűlés kedden rendkívüli ülésen tárgyalja az ügyet.

Az ügy előzménye, hogy G. Kiss Gyula főigazgató felbontotta a labor működtetési szerződést a megbízatást közbeszerzési eljárással megnyert céggel, majd közbeszerzés nélkül adott megbízást egy másik cégnek a kórházi labor működtetésére. A közbeszerzési döntőbizottság ezért 9 millió forintos büntetés megfizetésére kötelezte a kórházat.

A fenntartó megyei önkormányzat vizsgáló bizottsága részletes jelentést fogadott el a "laborügy" előzményeiről és következményeiről, s a keddre összehívott rendkívüli közgyűlésnek javasolja G. Kiss Gyula főigazgató vezetői megbízatásának indoklás nélküli visszavonását.

G. Kiss Gyula főigazgató korábban egy pénzügyi-gazdasági vizsgálat megállapításaira hivatkozva visszavonta Weisz Péter gazdasági igazgató vezetői megbízatását.

Weisz Péter koncepciós ügynek nevezte az ellene folyó eljárást, s úgy vélte: azért érte a retorzió, mert ő nem írta alá az ominózus laborügyben a tendernyertes megbízatásának a felmondását.