Legkorábban jövő ősszel indul a Demokrácia TV

MTI
2005.12.02. 17:27

Az országgyűlési választások előtt már semmiképpen nem indul el a Magyar Televízió (MTV) közéleti csatornája - értesült a közszolgálati médium vezetéséhez közel álló forrásból az MTI. A neve mellőzését kérő forrás szerint se a választási kampány idején, se nyárom nem akarják elindítani az M3 nevű új adót; az első esetben a "felfokozott politikai hangulat", a másodikban a közéleti holtszezon és a csekély nézői érdeklődés miatt. Így jövő ősz lehet ennek legkorábbi időpontja - tette hozzá.

Mint mondta, a menedzsment jelenleg azt vizsgálja, hogy mi módon tudnak forrásokat elkülöníteni az új csatorna indításához és működtetéséhez. "Nem adtuk fel" - mondta Czeglédi László, a közszolgálati médiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumának elnöke az MTI-nek az új csatorna tervéről, megjegyezve, "jövőre megvizsgáljuk a költségvetési adatok ismeretében, hogy mikor lehet elindítani" az M3-at. Közölte: a közéleti csatornán regionális és az Európai Unióval kapcsolatos műsorok is megjelenhetnének.

(A médiatörvény szerint a műsoridővel kapcsolatos kérdésekben a kuratóriumé a döntés joga.) Az intézmény élére tavaly márciusban megválasztott Rudi Zoltán elnöki pályázatában szerepelt tematikus televíziós csatornák indítása 2005-től.