Sára, Márió
2 °C
6 °C

Az idei büdzsét vizsgálja az alkotmánybíróság

MTI
2005.12.02. 17:55

Az Alkotmánybíróság hétfőn tárgyalja azt az indítványt, amely az ez évi költségvetésről szóló törvény egyes rendelkezéseinek alkotmányosságát vitatja - tájékoztatta a testület az MTI-t pénteken. Az alkotmánybírák foglalkoznak azzal az indítvánnyal, amely szerint az alaptörvénybe ütköznek a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló törvénynek a helyi kisebbségi önkormányzati választással összefüggő egyes szabályai.

Ugyancsak megvitatja a testület azt az indítványt, amely szerint alkotmányellenes a polgári perrendtartásnak a felülvizsgálati kérelemmel összefüggő több rendelkezése is. Napirendre kerül az a beadvány is, amely a kötelező egészségbiztosítási ellátásról szóló törvénynek a táppénzre vonatkozó egyik szabályát kérdőjelezte meg. Kedden tárgyalja a testület köztisztviselők jogállásáról szóló törvény egyik rendelkezése alkotmányellenességének vizsgálatára irányuló indítványt.

Az alkotmánybírák elé kerül az az indítvány is, amely szerint alkotmányellenes a polgári perrendtartásról szóló törvénynek a bizonyításra vonatkozó több szabálya.