Pert nyert Siklósi Betrix nem jogerősen a tévé ellen

MTI
2005.12.02. 18:39

A Fővárosi Munkaügyi Bíróság első fokú ítéletében pénteken jogellenesnek mondta ki, hogy a Magyar Televízió egy évvel ezelőtt rendkívüli felmondással megszüntette Matúz Gábor műsorvezető és Siklósi Beatrix szerkesztő munkaviszonyát - tájékoztatták az MTI-t az érintettek. A MTV elnöke az MTI-vel pénteken este közölte: fellebbeznek a döntés ellen. A felperesek közlése szerint a bíróság határozatávalvisszahelyezte eredeti munkakörébe a két televíziós szakembert.

Rudi Zoltán, az MTV Rt. elnöke az MTI-nek elmondta: hivatalos információjuk egyelőre nincs a döntésről, a részleteket nem ismeri - vidéki programja miatt nem tudott részt venni a tárgyaláson -, de amennyiben a bíróság szerint nem volt jogszerű a két volt munkatárs elbocsátása, fellebbeznek a döntés ellen. Hozzátette: álláspontja szerint jogszerű és okszerű volt, hogy rendkívüli felmondással megszüntették Matúz Gábor és Siklósi Beatrix munkaviszonyát, hiszen olyan súlyos hibát követtek el, hogy nem tehettek mást.

A Magyar Televízió Rt. 2004 novemberében rendkívüli felmondással megszüntette Matúz Gábor és Siklósi Beatrix munkaviszonyát, miután megjelent az Antifasiszta és a hungarista - Titkok a Magyar Televízióból című könyv, amelyet Matúz Gábor, a KÖZszolga (Közszolgálati Műsorkészítők Szakszervezete) elnökeként írt.