Edina
-12 °C
-3 °C

Polgári Magyarországért Díj Mádl Dalmának

MTI
2005.12.19. 19:46

Mádl Dalma, Mádl Ferenc volt köztársasági elnök felesége vehette át az első alkalommal adományozott Polgári Magyarországért Díjat hétfőn Budapesten. A díj emlékplakettel, oklevéllel és egymillió forintos juttatással jár. Mádl Dalma "kiemelkedő közösségépítő tevékenységéért, az egész magyar nemzetre kiterjedő, hittel, emberséggel és közvetlen kedvességgel végzett karitatív jószolgálati és jótékonysági munkájáért" nyerte el a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány által alapított díjat.

Az elismerést az alapítvány kuratóriumi elnöke, Matolcsy György adta át a Károli Gáspár Református Egyetem Ráday utcai épületében rendezett ünnepségen. "Nem elvont ügyeket, nem gondolatkísérleteket igyekezett a való élet keretei közé betuszkolni, hanem szükséget, szenvedő embereket szolgált a rendelkezésére álló eszközökkel" - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a díjazottat méltató beszédében.

Mádl Dalma a magyarországi karitász "jószolgálati nagyköveteként" részt vesz a szervezet segélyosztásában, a gyermekek és rászorulók megsegítésére szervezett rendezvényeken. Mádl Dalma a díj átvétele után azt mondta: a díjjal járó pénzjutalomból létre kíván hozni egy olyan alapítványt, amely a vidéki, hátrányos helyzetű gyerekek továbbtanulását segítené.