Rádió: esélytelennek tűník az elnökjelölés

MTI
2005.12.21. 15:00

Esélytelennek látta szerdán az MTI-nek nyilatkozva a közszolgálati médium kuratóriumi elnökségének több tagja, hogy még ebben a pályázati körben sikerüljön jelöltet állítani a Magyar Rádió élére. Gellért Kis Gábor testületi elnök elmondta, hogy mindeddig nem hívott össze a témában kuratóriumi elnökségi ülést; a tagok közül többen azt valószínűsítették, hogy erre nem is kerül sor, amíg nem látnak esélyt a kompromisszumra.

Az MTI által megkérdezettek arra emlékeztettek, hogy a negyedik pályázati menetben - akárcsak a második óta mindig - már a jelöltállításnál megakadt a folyamat, az elnökségi tagok álláspontja pedig a hétfői nagykuratóriumi ülésen sem látszott közeledni a javaslandó személy kérdésében..

Ez volt az a tanácskozás, amikor a társadalmi delegáltak határozatban szólították fel az elnökséget: a rendelkezésére álló másfél hétben ismét kíséreljen meg elnököt jelölni. A kuratórium elnökségének legutóbb múlt hétfőn nem sikerült elnököt jelölni a tavasz óta immáron negyedik pályázat indulói közül, ezért a testület úgy döntött, hogy újabb pályázatot írnak ki a tisztségre, amelynek beadási határidejét jövő június 13-ban határozták meg..