Fidesz: kétséges a területalapú támogatások kifizetése

MTI
2005.12.21. 18:52
A Fidesz szerint kétséges, hogy a területalapú támogatások még az idén eljutnak a címzettekhez, közölte Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője szerdán az MTI-vel a kormányszóvivői tájékoztatón elhangzottakra reagálva.

A kormány a választások előtt néhány hónappal már nem meri más célokra költeni a gazdáknak járó területalapú támogatásokat, ahogy eddig tette, írja a szóvivő közleményében. Halász János szerint az azonban technikailag igencsak kétséges, hogy ezek az összegek még az idén eljutnak a címzettekhez.

Gráf József földművelésügyi miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón megerősítette, hogy a területalapú támogatások késedelmét tekintve sikerült a magyar gazdák versenyhátrányát ledolgozni, hiszen mostanra az ország az első három tagállam között van a kifizetések gyorsasága szempontjából.

A Fidesz szóvivője úgy véli, a gazdák azért is fenntartással kezelik a bejelentést, mert például az agrár-környezetvédelmi célú támogatások folyósításának megkezdését hasonlóan "nagy csinnadrattával" harangozták be hónapokkal ezelőtt, ugyanakkor a mai napig sokan vannak, akik nem jutottak hozzá jogos járandóságukhoz.