Sára, Márió
2 °C
6 °C

Újabb figyelmeztető sztrájk várható Ferihegyen

2005.12.21. 23:02
A ferihegyi repülőtér két szakszervezete újabb, két órás sztrájkot helyezett kilátásba csütörtökre. Az érdekvédők által megalapított sztrájkbizottság szerint csak akkor nem lesz munkabeszüntetés, ha jövőre megvalósul a tizenkét százalékos béremelés és a dolgozók továbbfoglalkoztatási garanciát kapnak. A szakszervezetek a kiszervezésre váró egységek megtartására is garanciát kérnek.

A Budapest Airport közleménye szerint a cég vezetése a tárgyalások elhalasztását kérte január közepéig, azzal az indoklással, hogy az új vezetők érdemben felkészülhessenek a kérdések megválaszolására. Somogyi-Tóth Gábor, a Budapest Airport Rt forgalmi vezérigazgató-helyettese szerint nem szolgálja a dolgozók érdekeit, hogy az érdekvédők nem adtak elég időt a vezetésnek elképzeléseik felvázolására.

Amennyiben csütörtök délelőtt nem születik megegyezés, a két szakszervezet minden valószínűség szerint délután négy órától két órás munkabeszüntetést tart. A Budapest Airport Rt. részéről azt közölték, hogy a vezetés megpróbálja fenntartani a reptér zavartalan működését.