Géza
-11 °C
-4 °C

OFOSZ: az iskolák egyötöde meghosszabbította a szünetet

MTI
2006.01.03. 11:53

Az iskolák mintegy 20 százalékában hosszabbították meg a téli szünetet néhány nappal az Oktatási Intézményeket Fenntartók Országos Szövetsége (OFOSZ) információi szerint. Kaszás Mátyás, a szervezet elnöke az MTI-nek kedden elmondta: teljesen legális lehetőségről van szó, az iskolák öt nappal saját hatáskörben rendelkezhetnek. Az intézmények egy részében már korábban megkezdődött a téli szünet, míg másik részük most told hozzá a vakációhoz néhány napot.

Az OFOSZ december 28-án az oktatási miniszterhez írt levelében is kérte a téli szünet meghosszabbítását, hogy az oktatási intézmények téli kiadásaik legjelentősebb összegét (a fűtési díjat) megtakaríthassák és a normatívához csatolhassák.

Az oktatási tárca politikai államtitkára korábban közölte: nem hosszabbítják meg a téli szünetet, nincs olyan válsághelyzet, ami indokolná az ilyen típusú, a tanév rendjét megzavaró lépést. Az intézmények saját belső tanévrendjükben elvileg elrendelhetnek szünethosszabbítást, de a fix tanítási napok pótlásáról gondoskodniuk kell - mondta az államtitkár.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft