Gyurcsány korrekt kampányban reménykedik

MTI
2006.01.10. 07:47

A miniszterelnök szerint a kampánytól függetlenül is a legintenzívebb politikai időszak előtt áll az ország. A politikai kampány a különbség megmutatásának a szándékát hozza magával, ez mégsem írhatja felül azt: a másik a polgártársunk, nem pedig riválisunk, vagy ellenfelünk - fogalmazott a kormányfő a Magyar Rádiónak adott, hétfőn délután felvett nyilatkozatában.

Gyurcsány Ferenc a Magyar Vizsla című kiadványra és a Fideszre utalva, de azokat meg nem nevezve, azt mondta: ha valakinek olyan véleménye van politikai riválisairól, mint ami a lapban áll, akkor az "ne bújjon már (...) egy civilnek mondott szervezet mögé".

Egy lehetséges árvízi helyzetről szólva azt mondta: közvetlen veszély most ugyan nincs, de miután a Duna vízgyűjtőjén nagy mennyiségű hó gyűlt össze, ez további csapadékkal már okozhat tavasszal "árvízi kockázatot".

A gázszállítások kapcsán elmondta: mielőbb "új lábakat" kell találni, hogy ne kizárólag az orosz földgázszállításra legyen ráutalva az ország. Ehhez más országokból származó forrásokra és stratégiai gáztárolókra is szükség van, amelyek azonban százmilliárdos nagyságrendű kiadást jelentenének az országnak. Gyurcsány Ferenc közölte: a parlament előtt lévő törvényben a előre kívánják hozni a stratégiai tárolók megépítésének határidejét.