Lemondott a Fiatal Baloldal vasi elnöke

MTI
2006.01.13. 15:37

Lemondott a Fiatal Baloldal (FIB) Vas megyei elnöki tisztéről Szabó Bálint. Ezt maga az érintett jelentette be pénteken Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján.

"Döntésemet már csütörtökön közöltem Komássy Ákossal, a FIB országos elnökével, és hétfőn bejelentem Kiss Péternek, az MSZP Vas megyei elnökének is"- mondta. Szabó Bálint hozzátette: megszüntette tagságát az MSZP-ben is, a politizálást pártonkívüliként, Csepreg város önkormányzatában kívánja folytatni, ahol a városfejlesztési bizottság elnöke.

A 24 éves politikus a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: döntését alapvetően befolyásolta mindaz, ami az elmúlt két és fél évben vele történt. "Úgy érzem, hiba volt a pártpolitizálást választanom, a politikának ugyanis nem a közszereplők csatározásairól kellene szólnia, márpedig ez történt, amihez magam is hozzájárultam" - mondta.

Szabó Bálint a sajtótájékoztatón elmondta: decemberben felmentésével zárult az az ellene és társai ellen folytatott büntetőeljárás, amely az úgynevezett fiktív Fibisz-szervezetek alakítása kapcsán indult. "A Zalaegerszegi Városi Ügyészség bizonyíték hiányában zárta le az ügyet" - mondta.

A büntetőeljárás 2003 őszén Szabó Bálint mellett Zuschlag János volt szocialista országgyűlési képviselő, valamint Táncsics Péter, az MSZP kőszegi városi szervezetének akkori elnöke ellen indult, magánokirat-hamisítás gyanúja miatt. "Az ügyészség szerint gyanú tárgyát képező fénymásolatok nem voltak felhasználhatók ahhoz, hogy azok alapján vádat lehessen emelni" - közölte.